Bokningstrycket inför vårens resor till Holland större än någonsin

Hos researrangören Ölvemarks Holiday är bokningstrycket inför vårens resor till Holland större än någonsin. Med kilometerlånga tulpanfält, liljor, narcisser och hyacinter så långt ögat kan nå lockar Holland. När Sverige är som gråast är suget efter blomstrande vårupplevelser bland resenärerna som störst.

Den genuina landsbygden bjuder på natursköna scenerier bland väderkvarnar och tulpanfält. På våren slår det holländska landskapet ut i ett vajande hav av färgsprakande blommor. Hit har Ölvemarks Holiday tagit med vårsugna semesterfirare i drygt 30 år.

– Att färdas genom det holländska landskapets lummiga grönska och färgsprakande blomsterfält är något alla borde få uppleva – det är mat för själen, säger Pier Ågårdh, reseproducent hos Ölvemarks Holiday.

Amsterdam, med sina vindlande kanaler och ståtliga köpmanshus från 1600-talet bjuder också in med härliga vårupplevelser. Staden känns småskalig och intim trots att det är en dynamisk och myllrande världsstad. Till småstadskänslan bidrar stadens berömda kanaler och ger dess speciella stämning – här finns faktiskt fler kanaler än i Venedig. För att inte tala om museer i världsklass, ett spännande shoppingutbud och uteserveringar att slå sig ned på för att njuta av vårsolen.

Till Holland har Ölvemarks Holiday både weekend- och fem dagars bussresor. Höjdpunkten -blomsterparken Keukenhof är ett givet inslag på våravgångarna. Här kan besökaren förtrollas av tusentals liljor, hyacinter, narcisser och tulpaner i regnbågens alla färger. Det är inte för inte som Holland kallas ”Europas trädgård”. På specialavgången den 19/4 får besökarna även uppleva blomsterkarnevalens fantasifulla utsmyckning, när den ena blomstervagnen vahttps://www.biluthyrning.nu/sv-nederlanderna/ckrare än den andra rullar fram i en två kilometer lång kortege mellan Noordwijk och Haarlem. En fantastisk upplevelse!