Hertz är det första och för tillfället det enda företaget som erbjuder biluthyrning med plats för rullstolar

Hertz skåpbilDet är idag inte så enkelt för de som behöver en hyrbil med plats för en rullstol. Specialanpassade bilar kostar vanligtvis mycket mer och det är också högre skatt på bilen. Det är vanligtvis en nödvändig investering men som vanligtvis är dyr och med extra långa leveranstider.

– Vi är ett av världens största varumärken och marknadsledande i Sverige. Det är väldigt viktigt för oss att möta människors behov av rörelse med smarta mobilitetslösningar och erbjuda tjänster för alla. Idag finns det en lucka i marknaden för den här typen av fordon och vi ser att efterfrågan finns där, säger Anders Tärnell marknadschef, Hertz Sverige.

Hertz har sedan länge varit ensam på marknaden med att kunna erbjuda anpassade hyrbilar till den med funktionshinder genom att erbjuda att hyra en bil med handreglage.

– Vi har sedan 2006 erbjudit handreglage till den som har en funktionsnedsättning i nedre delen av kroppen. Det är också en populär produkt bland de som tillfälligt förlorat mobiliteten i nedre kroppen, till exempel skadat foten/benet. Att vi nu breddar utbudet är någonting som vi är väldigt glada och stolta över, säger Anders Tärnell.

Hyrbilarna från Hertz är av märket Ford Custom Kombi och anpassningen sker i samarbete med företaget Star Mobility. I början finns bilar att hyra hos Hertz i Stockholmsområdet.