Försäkring av hyrbil

Vi äger inte själv några bilar utan vi jämför bara priser från olika bolag som t.ex. Hertz, Autoclick, First Car Rental, Dollar, addCar, Sharr Express, Carwiz, Localiza, Green Motion, Nomadcar, Goldcar, Budget, Rentis, Jumbo, Thrifty, Citer, Payless, Advantage, Surprice, Aznur, Keddy By Europcar, Right Cars, Avis, Rentacar, Nissan, Sixt, Maggiore, Carsrent, Mex, Hertz Dream Collection, Avant Car, Global, Prime Car Rent, King Rent, Firefly, National, Oscar, Enterprise, Bidvest, Centauro, Megadrive, Hawk, NU Car Rental, Optimorent, U-Save, Autonom, Buchbinder, InterRent, Flizzr, Alamo, Ace, Rhodium och Europcar mfl. När du hyrt din bil från ett bolag så hämtar du ut bilen från det bolaget. Olika bolag har olika villkor, men i grunden är försäkring liknande men den kan skilja i en del detaljer.

Vad ska man tänka på när man hyr en bil?

Läs villkoren noga när du söker, det som ofta skiljer är storleken på självrisken mellan de olika bolag. Mindre lokala bolag har ofta högre självrisk är större globala bolag som Avis, Europcar, Budget, Hertz, Sixt, Thrifty mfl. Det kan skilja upp till 10 000 kr i självriskbelopp mellan olika bolag. Detta belopp kommer att låsas på ditt kreditkort så kom ihåg att kolla om du har täckning. En del länder har också högre självriskbelopp än andra, t.ex. Bosnien-Hercegovina har högre självrisk än andra länder i Europa. Kontrollera hur bilen är försäkrad i våra villkor. Trafikförsäkringen är obligatorisk i alla bilar och täcker skador på andra bilar eller föremål men inte på hyrbilen. Helförsäkringen täcker inte skador som du förorsakat uppsåtligen eller grovt vårdslöst. Det kan föreligga ifall du kör förbi på olämpligt ställe, kör påverkad av alkohol, narkotika eller medicin.

Var kan jag teckna hyrbilsförsäkring?

Hyrbilsförsäkring ingår alltid men vi rekommenderar att teckna självriskeliminering vid bokningen. Våra försäkringspartner erbjuder ett fullständigt självriskelimineringspaket som är upp till 50 % billigare än vad du skulle betala vid biluthyrarens disk. Kostnader och villkor för försäkringen kommer att framgå vid bokningen

Vad täcker hyrbilsförsäkringen?

Vanligtvis täcker självriskelimineringspaketet:

  • självrisk för hyrbilen
  • skador på fönster, hjul, chassi och tak
  • förlust av bilnyckel
  • förlust av personliga tillhörigheter.

Mer information och exakta belopp som täcks finns att läsa under självriskvillkoren vid bokningen. Observera att, oavsett försäkring, kommer biluthyraren att reservera självriskbeloppet på ditt kreditkort som depositionsavgift. Om du återlämnar fordonet oskadat kommer depositionsavgiften att återbetalas omedelbart. Om bilen skulle skadas under uthyrningen kommer agenten att behålla depositionsavgiften för att täcka kostnaden. Om du köpte vår försäkringsprodukt kommer du att ersättas för självriskbeloppet som debiterats av biluthyraren. Se till att du har tillräckligt med pengar på kreditkortet vid hämtningen för att kunna täcka depositionsavgiften. Den här depositionsavgiften, eller självriskbeloppet, kan variera beroende på hyresvillkor, men kommer att anges tydligt på bokningsvoucher.

Hur gör jag en skadeanmälan?

Alla anmälningar ska skickas direkt till ditt försäkringsbolag. Kontaktuppgifter och information om hur man gör en anmälan står i försäkringsdokumenten.

I juli 2015 kom EU-kommissionen med ett pressmeddelande som handlade att kommissionen inlett ett samarbete med fem av de största biluthyrarna i Europa. Syftet är förbättra villkoren för dig som konsument. Pressmeddelandet finns att läsa på EU-kommissionens webbplats. Företagen som är med i detta samarbete är Avis-Budget, Enterprise, Europcar, Hertz and Sixt.

Du kan söka efter billig biluthyrning med försäkring här >>