Hyr en bil gratis när behovet av hyrbilar ökar inför jul och nyår

Hertz FreeriderFlera medier rapporterar att december kommer att bli ekonomiskt svårare för många familjer, där utgifterna kan bli mer än 20 000 kronor högre än vid samma tidpunkt för två år sedan. Svårigheter att hitta billiga tågbiljetter i kombination med kommande helgdagar innebär att många sparar där de kan och letar efter de bästa erbjudandena. Tidigare kunde man hyra en bil från Hertz gratis.

Konkret handlar det om att det är många bilar i Sverige som behöver transporteras dagarna före den 23 december. Med Hertz Freerider kan du reservera en bil, köra den från punkt A till punkt B och få dricks.

– Vi vet att det är ekonomiskt tufft för många just nu. Över jul är det många som reser vilket innebär att Freeriderkonceptet funkar väldigt bra och är uppskattat av samtliga av våra målgrupper oavsett ålder, säger Anders Tärnell, marknadschef Hertz Sverige.

Hertz Freerider lanserades redan i juni 2006 som ett gratisalternativ för envägsresor. I praktiken innebär det att man kan köra tillbaka Hertzbilar som hyrts på envägssträckor mellan olika städer. Varje år bokas cirka 10 000 gratisresor via Freerider.

– Vi ser en hög efterfrågan på hyrbilar till högtiderna. Genom att kunna erbjuda ett kostnadseffektivt sätt att resa på hoppas vi kunna bidra till en trevligare jul i dessa svåra tider.