De bästa sakerna att göra och se på din semester i Grekland

Grekland är ett land som ofta är med i listorna över drömmål för de flesta över hela världen. Och det är inte svårt att se varför. Beläget vid det vackra Medelhavet, Grekland och dess öar är frodiga i vegetation och massor av naturlig skönhet.

Täckt av berg, floder och stränder och samtidigt rikt på antik kultur och historia. Grekland är utan tvekan en av de mest intressanta platserna du någonsin kommer att besöka. Om du vill hyra bil i Grekland så kan du söka efter priser här. Om du letar efter otroliga saker att lägga till i din resplan, ta en titt på dessa starkt rekommenderade saker att prova när du besöker Grekland:

De bästa sakerna att göra och se på din semester i GreklandSe fantastiska historiska platser

Som tidigare nämnts är Grekland rikt på antik historia och kultur. Med ruiner från 400-talet är Grekland hem för några av de äldsta och mest ikoniska historiska platserna i världen. Dessa platser är ett fönster tillbaka i tiden till de som levde då såväl som den grekiska kulturen. På din resa kan du besöka UNESCO: s världsarvsplatser som t.ex., Delphi. En helig plats för de antika grekerna. Där kan du förundras över de gamla ruinerna av den gamla stadion och deras invecklade tempel. Se den fantastiska friluftsteatern, Epidaurus teater. Och var noga med att inte missa en rundtur i Akropolis. Det finns ingen brist på historiska platser och grekiska turistattraktioner som du kan titta på under din resa. Du kommer att bli tvungen att välja, men med noggrann planering kommer du att kunna se allt du vill se.

Skäm bort dig med grekiska läckerheter

Grekisk mat är gudomlig och är något som du definitivt bör göra är att prova äta äkta grekisk mat. Deras medelhavsmat använder färska grönsaker, fisk, kött och bläckfisk mm. De är också särskilt förtjusta i olivolja. Den lokala grekiska maten är hälsosam och den grekiska kulturen gör maten till en social upplevelse. Många rätter är perfekta för att dela, som deras berömda Dolmades. Så gläd dig åt lite härlig baklava eller dela lite Spanakopita med dina vänner. Deras Pastitsio är också ett måste att prova på din resa, perfekt för hela familjen.

Fördjupa dig i grekisk kultur

När du besöker Grekland kan du ta med dig en liten bit av deras underbara kultur hem genom att ta en klass i en workshop. Lär dig att skapa grekisk konst i form av mosaiker, keramik och skulpturer. Gå på vinprovningar och måla den underbara utsikten i en målningskurs. Du kan även lära dig traditionell grekisk dans.

Det enklaste sättet att få se och göra allt du vill göra i Grekland är att göra det på dina egna villkor. Hyr en bil! Det finns biluthyrningsföretag i Grekland tillgängliga över allt. Behöver du en bil på Kreta så kan du boka det här.