De bästa, vackraste och naturskönaste vägarna i Skottland

De bästa, vackraste och naturskönaste vägarna i SkottlandDu kan se vackra berg, gröna ängar, djupa dalar och den vackra Atlantkusten medan du kör genom olika delar av Skottland. Om du letar efter en bilresa för att ge dig fascinerande landskap och charmiga byar och städer kan det vara en bra idé att köra bil i Skottland.

Om du vill besöka några fantastiska platser genom att resa på några vackraste vägarna i Skottland, rekommenderar vi att du bokar en hyrbil. Det finns många biluthyrningsföretag som kan erbjuda bra erbjudanden på biluthyrning i Skottland.

Några vägar i Skottland som går genom vackra landskap:

Följande är några vägar i Skottland som kan ge dig en fantastisk körupplevelse.

Vägen från Glasgow till Glencoe

Denna rutt är cirka 100 miles lång från Glasgow till Glencoe och det är en av de vackraste vägarna i Skottland. Höga berg och stora gröna ängar kan ses på vardera sidan av vägen. Om du börjar din resa från Glasgow, kommer du att köra längs stranden av Loch Lomond och den vackra naturen som den erbjuder. Du kommer också att stöta på de kända hästskulpturer som kallas The Kelpies på denna väg.

Vägen till Inveraray

Vägen går längs stranden av Loch Lomond och ger en av de mest fantastiska körupplevelserna. Du kommer att passera genom Arrochar Alps. Du kan stanna där för att äta mat eller ta bilder med dina vänner. Den här vägen är cirka 64 miles lång och ge en av den mest fantastiska utsikten du någonsin kommer att se.

Väg från Stornoway till Seilebost

Du kommer att se några av de mest natursköna områdena längs denna väg. Du kan kör ut ur staden Stornoway och se vackra landskap runt omkring dig. Du kan också resa till Harris Island genom Lewis Island och se många majestätiska sevärdheter. På Isle of Harris kan du också lära dig det gamla sättet att göra whisky. Fortsätter du denna väg hittar du Traigh Seilebost-stranden och kan se solnedgången på stranden.

Vägen från Edinburgh till St Andrew’s

När du kör på denna väg kan du njuta av den vackra kusten runt Östra Neuk. Stranden har en lång sträcka av gyllene sand och du kan också ta en tur till ön May med båt. På väg till St Andrews finns det en plats som kallas Kingsbarns destilleri där du kan lära dig att göra whisky och gin. Vägen är ungefär 65 miles lång, åtföljd av några av de bästa scenerna på vardera sidan av vägen. Du kan hyra bil i Edinburgh.

Vägen från Lochcarron till Applecross

Denna väg börjar vid stranden av Loch Carron och går genom en av de mest kända och vackra pass som kallas boskapspasset. Denna väg ger en av de mest fantastiska utsikten över hela Wester Ross och de yttre Hebriderna.

Vägen från Aberfoyle till Callander

Denna väg går genom Queen Elizabeth Park och ger en av de mest avkopplande körupplevelserna. Du kommer att stöta på olika sjöar på denna väg som ger några av de mest fantastiska utsikterna. Skogen täcker en stor del av denna väg och du kan hitta olika picknickplatser längs hela denna väg.

Ovannämnda är bara några av de bästa natursköna vägarna som erbjuds i detta land. Skottland är full av episka körvägar som kommer ge dig några av de bästa upplevelserna i ditt liv.