Nu kan du hämta ut en hyrbil med hjälp av en QR-kod hos Hertz

Nu kan du hämta ut en hyrbil med hjälp av en QR-kod hos HertzSom ett världsledande hyrbilsföretag är det alltjämt viktigt att möta människors konstanta behov av nya mobilitetslösningar. Hertz lanserar nu en ny tjänst, Go2Car som bygger på keyless entry-teknologi, där kunderna hämtar ut en hyrbil med hjälp av en QR-kod utan att behöva ta ut en nyckel vid ett uthyrningskontor.

– Vi driver den här utvecklingen med kunden i fokus. Vi tror att framtidens kunder vill kunna hyra bil och inte vara beroende av en enskild plats för upphämtning. Istället kan man se var första bästa Hertz bil står i ens närhet, åka dit och låsa upp via en app, säger projektledare Daniel Edman.

Först ut är en helt obemannad station i Mölndal med uppkopplade bilar där enkelhet för kunderna med hjälp av modern teknik står i fokus.

– Området kring Mölndal är attraktivt ur perspektivet att det är en knutpunkt med företagspark, spårvagns – och busstrafik samt ett centrum där flera tusen människor rör sig på daglig basis. Det ger oss bra förutsättningar för att lansera en ny produkt säger Daniel Edman.

Idag kan man som Hertz kund hyra bil på över 220 platser i Sverige. Med hjälp av uppkopplade bilar kan det i framtiden erbjudas långt fler upphämtningsställen.