Nu lanseras tre nya direktlinjer från Malmö Airport till Medelhavet

SAS och Primera från Malmö AirportFrån mars 2018 kan de sydsvenska resenärerna flyga direkt till Malaga på spanska solkusten med SAS. I maj öppnar Primera sina direktlinjer till Chania på Kreta samt till Palma på Mallorca.

Den internationella reguljära flygtrafiken till och från Malmö Airport har under de senaste två åren primärt ökat inom Östeuropa. Nu kompletteras flygplatsens utbud med tre sydeuropeiska destinationer när SAS och Primera lanserar nya utrikeslinjer till populära Spanien och Grekland inför sommaren 2018. Inom Swedavia pågår även en särskild satsning på Malmö Airport´s tillväxt. Det innebär bland annat ett ökat fokus på samverkan i Skåne-regionen och ett offensivt incentiveprogram för flygbolagen i syfte att öka flygtillgängligheten till och från Malmö.

– Vi är mycket glada över den satsning som SAS och Primera nu gör på Malmö Airport, där den reguljära utrikestrafiken fortsätter att växa. De tre nya direktlinjerna är ett tydligt resultat av våra gemensamma insatser tillsammans med Tourism in Skåne för att visa på potentialen som finns i regionen, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

SAS (flyglinjen trafikeras från mars till november 2018). Malmö – Malaga: en avgång/vecka från mars, tre avgångar/vecka från juli och två avgångar/vecka från mitten av augusti. Primera (flyglinjerna trafikeras från maj till oktober 2018). Malmö – Chania: avgång på måndagar med en Boeing 737-800. Malmö – Palma: avgång på lördagar med en Boeing 737-800.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...