Premiär för nya Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid

Mitsubishi OutlanderPremiär för nya Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid. Mitsubishi Motors kommer att visa upp två nyheter på bilsalongen i Genève. Det blir Europapremiären av MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT och världspremiär av nya Outlander Plug-In Hybrid. Båda kommer att lanseras på den svenska marknaden tidigt i höst.

Både nya Outlander PHEV och MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT förenar de högteknologiska lösningar och den uttrycksfulla design som kännetecknar Mitsubishi Motors. Båda bilarna uttrycker, var och en på sitt eget sätt Mitsubishi Motors produktstrategi som är en del av varumärkets ambitioner och som enkelt kan beskrivas som en kombination av SUV-expertis och EV-teknologi, tillsammans med högteknologiska lösningar för en bättre körupplevelse.

MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT

Bilen är en konceptbil som tagits fram för att illustrera Mitsubishi Motors strategiska inriktning när det gäller att förnya varumärket. Den förenar styrkorna hos en SUV och en elbil tillsammans med nya integrerade kommunikationssystem.

Den eldrivna och högpresterande suven förenar Mitsubishi Motors nya produktstrategi under namnet ”Drive your Ambition” – en strategi som speglar ett äventyrligt och progressivt tänkande när det gäller inspirerande formgivning och teknik.

Interiören

 • Frånvaron av en stor förbränningsmotor under huven gav formgivarna utrymme att skapa en helt ny kupé. Instrumentpanelen kännetecknas av Mitsubishis eget horisontella formspråk med fokus på information över, och reglage under, horisontalaxeln. Panelen ger därför ett intryck av att flyta fritt framför föraren och fungerar som en siktlinje, vilket gör det enklare att känna av bilens läge i förhållande till vägen – en harmonisk förening av form och funktion.
 • De stora fönstren ger nästan obruten runtomsikt och för tankarna mer till ett jaktplan än till en bil.

Exteriören

 • Frontens design på MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT är en utveckling av Mitsubishi Motors formspråk DYNAMIC SHIELD. Aerodynamiken har förbättrats genom att stora luftinsläpp har placerats under strålkastarna och de bidrar också till bättre kylning av de elektriska bromsoken.
 • De korta överhängen uttrycker kvickhet och rörlighet. Den muskulösa formen av bilens hörn antyder att ett högt vridmoment klarar av att få de fyra hjulen att greppa ordentligt i asfalten.
 • Den kraftigt sluttande vindrutan och de korta överhängen skapar en unik siluett som bara är möjlig på ett eldrivet fordon.
 • Den sexkantiga formen på bilens stora bakparti hämtar inspiration från reservhjulsskyddet på den klassiska och legendariska Pajero – själva kännetecknet för en duglig terrängbil och ett av de viktigaste kapitlen i Mitsubishis historia.

Teknologi

 • EV-system. MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT har tre elmotorer, med stor verkningsgrad och högt vridmoment, som drivs av högkapacitetsbatterier. Det ger den mjuka men kraftfulla prestanda som skiljer eldrivna bilar från bilar med förbränningsmotor. Drivbatteriet sitter under golvet mitt i bilen, vilket ger en låg tyngdpunkt och bästa möjliga stabilitet.
 • 4WD-system. Ett drivsystem som består av tre elmotorer ger enastående köregenskaper. En elmotor driver framhjulen och kompletteras av dubbla motorer bak, kopplade till ett system för aktiv girkontroll (AYC), som fördelar kraften mellan bakhjulen efter behov. AYC är en del av Mitsubishi Motors unika Super All-Wheel Control (S-AWC) som kombinerar girkontrollen med antisladdsystemet. Resultatet är bättre kurvtagningsförmåga och bättre väggrepp. Bromssystemet har elektriska bromsok som överträffar konventionella hydrauliska bromsar när det gäller bromsförmågan.
 • AI-system. Hjärnan i bilen är ett system med artificiell intelligens (AI) som höjer förarens förmåga. Flera sensorer låter AI-systemet övervaka allt från vägförhållanden och trafiksituationer till förarens intentioner, för att sedan koordinera bilens prestanda med rådande förhållanden. Systemet fungerar oberoende av förarens skicklighet och erfarenhet. Genom att det blir enklare och säkrare att köra, så tas upplevelsen till en helt ny nivå. En speciell funktion gör det möjligt för AI-systemet att coacha föraren och höja dennes kunskapsnivå.
  Efter att ha skaffat sig en bild av förarens skicklighet så skapas ett träningsprogram som kan ge råd via talmeddelanden och via den stora skärmen på instrumentbrädan. Resultatet blir att alla förare, oberoende av hur skickliga och erfarna de är, upplever en bil som uppför sig precis som de vill, vilket gör att de kan njuta av körningen i ännu högre grad.

Nya Outlander PHEV

2013 lanserades den banbrytande Outlander PHEV, en SUV med plug-in hybrid teknik med dubbla elmotorer. Modellen som var den första i sitt slag bland alla biltillverkare, var möjlig tack vare 80 års erfarenhet av 4WD, 50 års forskning och utveckling av eldrivna fordon och 30 års rallyframgångar med AWD-teknologier.

Sedan dess har Outlander PHEV, stärkt av positiv respons och ständiga förbättringar, gått från att vara ett fordon för tidiga trendsättare till att bli en del av Mitsubishi Motors kärnverksamhet. Outlander PHEV har varit Europas bästsäljande plug-in hybrid under 2015, 2016 och 2017* och hittills har mer än 100 000 bilar sålts bara i Europa. Modellen räknas som den bästsäljande plug-in hybrid SUV:en i världen med över 140 000 sålda bilar.

2019 års Outlander PHEV visar upp ett helt nytt och banbrytande koncept som i korthet innebär mer SUV och mer EV än tidigare. Gränserna flyttas fram ytterligare med bland annat en helt nykonstruerad drivlina med vassare dynamik och förfinad interiör.

Fler 4WD-lägen

Tidigare/nuvarande modeller har två 4WD-lägen; NORMAL och 4WD LOCK. Dessa kompletteras nu av ytterligare två lägen:

 • SPORT som ger föraren mer kontroll på slingriga vägar, vilket bidrar till ökad körglädje.
 • SNOW som ger större trygghet på snötäckt eller halt underlag.

Ny 2.4 l motor

 • En helt ny 2.4-liters Atkinson bensinmotor ersätter den tidigare 2.0-liters bensinmotorn, vilket möjliggör högre vridmoment, mjukare gång och generellt bättre verkningsgrad.
 • Generatorns effekt har ökat med 10%
 • Bakre elmotorns effekt har ökat med 10%
 • Drivbatteriets kapacitet har ökat med 15%
 • Drivbatteriets effekt har ökat med 10%

Vass och sofistikerad design

 • Bilens exteriör har fått en rejäl ansiktslyftning med t.ex. nya LED-strålkastare, rektangulära dimljusinsatser, en mer kraftfullt utformad grill med den visuella identiteten som Mitsubishi kallar DYNAMIC SHIELD.
 • De 18 tum fint utmejslade aluminiumfälgarna i två toner och den större spoilern bak ger bilen ett vassare och mer sofistikerat utseende. Den nya interiören understryker känslan av kvalitet med bland annat vadderad läderklädsel, helt nya framstolar med sidostöd, nykonstruerad växelväljare, ny instrumentpanel och luftmunstycken bak.

Outlander PHEV MY19 Specifikation:

 • L x B x H (mm) 4695 x 1800 x 1710
 • Hjulbas (mm) 2670
 • Spårvidd (fram/bak) (mm) 1540/1540
 • Bensinmotor 2.4 l Atkinsonmotor med 4 cylindrar och 16-ventiler DOHC med MIVEC
 • Elmotorer Fram x 1, Bak x 1
 • Drivbatteri Litiumjon
 • Batterikapacitet (kWh) 13.8