Reykjavik ökar stort bland sommarens resmål

Via TV-serien Game of Thrones och isländska fotbollslagets EM-succé är det en reseboom till Island. Enligt Tickets bokningsstatistik har bokningarna till landet i sommar nästan fördubblats jämfört med samma tid i fjol.

Svenskarnas intresse för Island som resmål började ta fart redan i fjol i samband med att det isländska fotbollslandslaget gjorde succé i EM. Att fler då fick upp ögonen för Island som turistland påverkar även sommarens bokningar. Fler flygavgångar och flygbolag som satsar på Island och Keflavik ger ökad konkurrens, vilket i sin tur också innebär billigare flygbiljetter. I sommar minskar snittpriserna på flygbiljetter till Island med 13 procent, enligt Tickets statistik.

Island är det land som ökar allra mest procentuellt av de länder som placerar sig på 20-i-topplistan över de mest bokade semesterländerna i sommar. Bokningarna till Island (plats 16) ökar med 79 procent jämfört med förra sommaren.

–  Naturupplevelser står högt upp på svenskarnas önskelista på semestern och då är Island ett fantastiskt resmål med sin magiska natur med vulkaner, vattenfall, glaciärer och lavafält, säger Karin Starkman Ahlstedt.

I sommar är det premiär för sjunde säsongen av Game of Thrones. Liksom tidigare säsonger har en hel del scener spelats in i Islands magiska natur. Nationalparken Thingvellirs, glaciären Vatnajökull och lavagrottan Grjótagjá är områden gästats av filmteam.

–  Game of Thrones har satt Island och dess häftiga natur på kartan och gjort Reykjavik till en av sommarens stora turistraketer från Sverige, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

 

Källa: Ticket