Stor efterfrågan hos Hertz på hyrbilar under jul och nyår 2021

StockholmSveriges största biluthyrningsbolag Hertz måste förbereda sig för en mycket stressig jul. Men det finns fortfarande bilar kvar att hyra för den som inte hunnit boka ännu.

Även om uthyrningsnivåerna inte är lika stora som ett mer normalt år, är hyrbilsbokningarna trots upp med 30% jämfört med samma period 2020. Och det är framförallt på flygplatserna där ökningarna är som störst. Svårast att få tag i bil just nu är det i storstäderna som Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping och Umeå.

– Vi har nu haft två år som varit påverkade av pandemin. Men i och med att vaccinationerna har kommit igång under senare delen av 2021 och restriktionerna släppts så har vi också sett andra typer av bokningsmönster. Bokningarna är mer jämnt fördelade och vi ser inte, som förra året, att kunderna avvaktar Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Och för den som är sent ute men behöver en bil så får vi påfyllnad av stora familjebilar den 22 dec och framåt. säger Anders Tärnell, Marknadschef hertz Sverige.