Tips på vad man bör göra och se på Island

Island är landet som är hem för några av jordens mest fascinerande naturfenomen. Av denna anledning har många resenärer Island som ett måste på sin lista över drömresmål. Island är isen och eldens land och är hem för magnifika glaciärer och vattenfall men också stora lavafält och över 100 vulkaner. Detta lilla land är det mest glesbefolkade i Europa och dess invånare är kända för att vara trevliga och gästvänliga. Och om du funderar på en resa till denna fantastiska land bör du vara säker på att inte missa dessa episka saker att göra:

IslandUpplev Islands vackra natur

Från isgrottor till glaciärlaguner, Island har ingen brist på naturliga underverk. Om du gillar vattenfall är detta land definitivt en plats att besöka. Här kan du till och med se frusna vattenfall från januari till februari. De bästa vattenfallen att besöka sägs vara Gullfossfallen och Skógafossfallen, men de är verkligen alla majestätiska. Du kan också åka på forsränning, paddla kajak och snorkla. Gå på glaciärerna vid Skaftafell och unna dig en tur till den blå lagunen efter alla dina äventyr. Det geotermiska spaet är världsberömt och rikt på mineraler som föryngrar din hud. Oavsett vad du väljer att göra kommer du inte att bli besviken.

Se Islands norrsken

Aurora Borealis är utan tvekan en av Islands mest populära turistattraktioner. Det är inte garanterat att du kommer att se ljuset på din resa men Island är ett av de länder där det är en stor möjlighet. Den bästa tiden att se detta ljus fenomen är i månaderna från september till mitten av april, runt midnatt. Om vädret tillåter och du har tur kanske du får se dem. Du får den bästa utsikten från Thingvellir och Threngsli, men om norrskenet lyser på natthimlen kommer du att kunna se dem från nästan var som helst.

Se Islands underbara vilda djur

Med ett så mångsidig och skyddad natur är det bara självklart att många ganska fantastiska djur kallar Island sitt hem. Du kan besöka några av Islands 4 miljoner lunnefåglar i en av de största kolonierna i sitt slag på Látrabjargs klippor. Rid en av Islands 80 tusen Islands hästar på uråldriga stigar. Och om du besöker mellan april och september kan du åka på valskådning i Húsavík.

En ringväg förbinder alla Islands större städer, vilket underlättar om du vill se landet i din egen takt. För de bästa vägförhållandena vill du antagligen resa under sommarmånaderna. Du kan få ganska rejäla böter om du kör i terrängen och skadar miljön. Beroende på dina planer är det förmodligen bäst att du hyr en bil på Island med fyrhjulsdrift. Du hitta de flest hyrbilsbolag vid Reykjavik-Keflavik flygplats.