Världens första flervånings parkeringshus som kan parkera bilen åt dig

Daimler och Bosch har tillsammans tagit fram världens första flervånings parkeringshus som kan parkera bilen åt dig – helt automatiskt. Fullskaliga försök med självparkerande bilar i flervånings parkeringshus pågår redan idag. I början av 2018 ska de vara klara att använda för allmänheten.

världens första flervånings parkeringshus som kan parkera bilen åt digDen 24 juli startade fullskaliga tester i pilotprojektet i p-huset vid Mercedes-Benz museum i Stuttgart. Du kör in i P-huset och ställer bilen på en avlämningsplats. Sedan öppnar du din parkeringsapp och ber bilen att parkera sig och framför dina ögon åker den iväg och gör det. När du vill hämta bilen beställer du den genom appen på samma sätt, varpå bilen kommer till din upphämtningsplats automatiskt. Det låter som en framtidsstudie, men fullskaliga försök pågår just nu och redan 2018 ska alla som har en Mercedes med Remote Parking Pilot kunna använda tjänsten.

– Självkörande bilar kommer fortare än de flesta insett. Det här parkeringshuset visar hur långt utvecklingen kommit. Parkering kommer snabbt att bli en automatisk process, och det kommer att spara både yta, tid och miljö. Genom att koppla ihop de två systemen har vi lyckats uppnå automatisk parkering långt tidigare än beräknat, säger Dr Michael Hafner, chef för Automated Driving och Active Safety på Mercedes-Benz Cars.

I parkeringshuset i Stuttgart nätverkar infrastruktur från Bosch med systemen ombord på Mercedes bilar. Sensorer är placerade runt om i parkeringshuset och de kommunicerar med bilens styrsystem och olika sensorer. Försöken som pågår just nu övervakas av de lokala och federala myndigheterna och planen är att systemet ska vara i bruk för kunder i början av 2018. Bosch och Mercedes räknar med att använda projektet för att dra lärdomar inför kommande kommersiella projekt. Intresset är stort då automatisk parkering gör att det kan rymmas upp till 20% fler bilar på samma yta. Dessutom slipper människor tillbringa tid i köer och köra runt för att leta upp lediga platser.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...