Vy Tåg inleder ett samarbete med Europcar med upp till 15 procents rabatt på hyrbilar

Vy Tåg inleder ett samarbete med EuropcarNu kan Vy Tågs kunder ta tåget direkt till bilen. Vy Tåg inleder ett samarbete med Europcar som ger Vy Tågs kunder upp till 15 procents rabatt på hyrbilar.

– Vi valde att samarbeta med Europcar eftersom de har ett bra utbud av el- och hybridbilar. Då blir hela resan klimatsmart även om resan fortsätter med bil, säger Vy Tågs marknadschef Marie Torneus.

Vy Tåg har tecknat ett samarbetsavtal med Europcar. Avtalet ger Vy Tågs resenärer upp till 15 procents rabatt på hyrbilar som bokas i samband med en resa. Europcars bilar finns att hyra på utvalda orter längs Nattåget Norrlands, Norrtågs och Värmlandstrafikens sträckningar.

– Vi vill underlätta för våra resenärer och skapa en större möjlighet för nya upplevelser och ta sig vidare in i fjällvärlden eller vidga sina vyer i anslutning till destinationen, säger Marie Torneus.

Många av Vy Tågs resenärer reser långt och har behov av att fortsätta sin resa, särskilt i norra Sverige. Nu finns alltså en bra möjlighet att kombinera tågresan med en hyrbil. Att Vy Tåg valde att samarbeta med Europcar beror bland annat på att de har ett bra utbud av el- och hybridbilar.

– Behöver du fortsätta din resa ska du kunna göra det utan att belasta klimatet. Både vi och Europcar har en tydlig miljöprofil. Dessutom finns Europcar på de flesta större orter som vi trafikerar, berättar marknadschefen.

Bokning av hyrbil i samband med tågresan görs på Europcars webbplats via hos vy. Europcars bilar finns att hyra på följande platser längs de sträckor som Vy Tåg trafikerar: Stockholm, Uppsala, Gävle, Sundsvall, Östersund, Åre, Örnsköldsvik, Umeå, Luleå, Gällivare och Kiruna, samt Karlstad, Arvika och Kristinehamn.