Priser från kända biluthyrningsföretag men även små lokala i Qatar

Jämför biluthyrningsföretag Qatar

Jämför priser på att hyra bil & hyrbil i Qatar

Sök och jämför priser på biluthyrning i hela Qatar. Garanterat bäst hyrpris på familje-, lyx- och ekonomibilar. När du hyr via oss väntar inga överraskningar när du ska hämta ut hyrbilen vid ankomsten. Priser inkluderar ev. avgifter vid flygplatsen, fri körsträcka och obligatoriska försäkringar, skatter och avgifter. Vårt mål är att hjälpa dig att direkt hitta billiga hyrbilar i Qatar på nätet. Föredrar du vissa bolag före andra kan du välja det när du söker.

Visa, Mastercard, Digicert

Råd och tips när du letar hyrbil i Qatar

Här har vi sammanställt några tips på vad man ska tänka på när man letar efter en billig hyrbil i Qatar och regioner/stater som .

Boka så tidigt som möjligt

Boka så tidigt som möjligt, det blir oftast dyrare om du väntar. I stora städer som tex Doha, Ar Rayyān, Umm Şalāl Muḩammad, Al Wakrah och Al Khawr stiger priserna ofta ju senare man bokar. Det kan även vara svårt att hitta bilar vid stora flygplatser som Hamad-Doha flygplats, , om man väntar för länge.

Tanka bilen innan du lämnar tillbaka den

Olika företag har olika bränslevillkor. Om bilen skall tankas innan återlämning, gör det för att undvika extra avgifter från hyrbilsbolaget. En del mindre bolag har en administrativ avgift för att tanka bilen om den skall lämnas tom vilket framgår i villkoren men inte alltid i det totala priset. Titta extra noga på tankningsbestämmelserna! Om bolaget har ”Hämta upp fulltankad, lämna av tom” så kan det tillkomma en administrativ avgift för tankning. Eventuell avgift framgår under bokningen. Det är ofta de billigare bolagen som har ”Hämta upp fulltankad, lämna av tom”.

Jämför priser från flera bolag och boka hyrbilen på Internet

Billig hyrbil i QatarAtt leta, söka och boka billig biluthyrning på Internet blir billigare och det är enklare och tar mindre tid. Jämför många företag och sajter för att hitta bästa pris. Biluthyrning.nu jämför flera bolag samtidigt i en enda sökning via Cartrawler. Vi äger inte några bilar utan jämför bara priser från olika bolag som t.ex. Avis, Hertz, Europcar, Budget, Sixt, Thrifty, National, Enterprise, Alamo och Dollar mfl.

Granska kontraktet & villkoren noga

Granska och läs hyresvillkoren innan du bokar hyrbilen. Biluthyrning.nu erbjuder hyrbilar från flera olika hyrbilsbolag och villkoren skiljer mellan de olika företagen. Mindre bolag kan ha administrativa avgifter som skall betalas på plats som avser tankning efter återlämning. Eventuella avgifter framgår under bokningen. Granska och läs kontraktet när du hämtar din hyrbil. Biluthyrning.nu erbjuder billiga hyrbilar från flera olika hyrbilsbolag i Qatar och kontraktet skiljer mellan de olika företagen. Om det är något du inte förstår i kontraktet så fråga någon från företaget på plats eller kontakta oss direkt.

Ingår fri körsträcka / fria mil?

Kolla så att fri körsträcka är ingår i hyran. Om det inte ingår fri körsträcka, kontrollera att kilometerantalet i kontraktet räcker. Alla stora bolag har obegränsad körsträcka men mindre billiga bolag kan ha en maximal körsträcka per dag.

Är ni flera som ska köra bilen? Vart ska ni åka?

Extraförare? Om mer än en köra bilen så ska det anges vid bokningen eller vid till bolaget vid ankomst. Kom ihåg att det kan finnas begränsningar att köra bilen till andra länder och ta bilen från eller till öar som .

Gör en snabb besiktning vid hämtning

Besikta och undersök hyrbilen när du hämtar den. Kontrollera att alla skador, repor och bucklor finns med i tillståndsrapporten. Kontrollera hur stor självrisken är! Det som ofta skiljer mellan mindre billiga bolag i Qatar och större globala bolag är hur stort belopp självrisken är på. Läs också villkoren noga när det gäller hur bilen skall återlämnas. Mindre lokala bolag kan ha en administrativ avgift om bilen skall återlämnas med tom tank. Eventuell avgift framgår i våra villkor när du söker.

Vanliga frågor om hyrbilar & bilhyra i Qatar

Behöver jag ett internationellt körkort i Qatar?

Om ditt körkort inte är skrivet med latinska tecken (t.ex. arabiska, grekiska, kyrilliska eller kinesiska tecken) måste du ta med både ett internationellt körkort och ditt inhemska körkort i Qatar. Om du hyr utanför EU krävs vanligtvis ett internationellt körkort, oavsett alfabet. Internationella körkort måste alltid uppvisas tillsammans med ett inhemskt körkort.

Tillkommer det extrakostnader för avlämning på annan ort i Qatar?

Ja, i de flesta fallen kommer biluthyrare som Hertz, Budget, Sixt, Avis och Europcar att ta ut en extraavgift om du vill återlämna fordonet på annan ort i Qatar. Vi kommer att uppge tydligt huruvida envägsavgift ingår i hyran eller vilka ytterligare kostnader som kan tillkomma vid bokningen via Biluthyrning.nu.

Vilket är det bästa hyrbilsföretaget i Qatar?

Baserat på betyg och recensioner hos biluthyrning.nu är de bästa biluthyrningsföretagen i Qatar: Hertz, Thrifty, Avis, Europcar, Budget, Sixt och National. Du kan hitta dessa företag i städer som Ar Rayyān, Al Wakrah, Al Khawr, Doha och Umm Şalāl Muḩammad mfl.

Vilka är de mest populära hyrbilsplatserna i Qatar?

Baserat på sökningar hos biluthyrning.nu är de mest populära städerna att hyra en bil i Qatar: Ar Rayyān, Al Wakrah, Al Khawr, Doha och Umm Şalāl Muḩammad. De mest populära flygplatserna är Hamad-Doha flygplats, .

Behöver jag självriskeliminering i Qatar?

Biluthyrning.nu rekommenderar att teckna självriskeliminering vid bokningen. Cartrawlers försäkringspartner erbjuder ett fullständigt självriskelimineringspaket som är upp till 50% billigare än vad du skulle betala vid biluthyrarens disk i Qatar. Kostnader och villkor för försäkringen kommer att framgå vid bokningen.

Vilket är det billigaste biluthyrningsföretaget i Qatar?

Under de senaste 14 dagarna hittades de billigaste hyrbilarna via Biluthyrning.nu hos Al Muftah, Enterprise, InterRent, Alamo, Payless, Dollar, Regency Fleets och AVR Al–Futtaim i städer som Ar Rayyān, Al Wakrah, Al Khawr, Doha och Umm Şalāl Muḩammad mfl och vid flygplatser som Hamad-Doha flygplats, mfl.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Qatar?

De flesta biluthyrarna har en lägsta åldersgräns på 21 år för att få hyra en bil i Qatar. Kraven kan dock variera mellan olika biluthyrare. Observera att det kan tillkomma ytterligare kostnader om huvudföraren är under 25 eller över 75 år, för att täcka den extra försäkringskostnaden. Alla ytterligare avgifter kommer att uppges vid bokningen hos Biluthyrning.nu under de sammanlagda kostnaderna innan du bekräftar bokningen.

Hur kan jag hitta biluthyrning i närheten av mig i Qatar?

Gör en sökning med biluthyrning.nu efter den stad, ö eller flygplats som ligger närmast dig i Qatar. En sökning efter land eller t.ex. ö i Qatar listar de största flygplatserna som Hamad-Doha flygplats, . Ta sen en titt på vår karta över hyrbilsföretag för att hitta de bästa hyrbilarna nära dig.

Tillkommer det kostnader för att köra över landsgränser från Qatar?

Biluthyrare som Hertz, Thrifty, Avis, Europcar, Budget, Sixt och National kan ta ut en avgift för att köra över landsgränser. Alla ytterligare kostnader måste betalas direkt vid hyrdisken i Qatar i lokal valuta. Vi kommer att ange i hyresvillkoren huruvida det är tillåtet att köra över landsgränser och till vilka länder vid bokningen via Biluthyrning.nu.

Kan jag boka en hyrbil utan kreditkort i Qatar?

Ja. Du kan boka utan kreditkort via Biluthyrning.nu i Qatar. Observera att även om du väljer att betala med betalkort, måste du ange ett giltigt kreditkort i förarens namn vid hämtningen, eftersom biluthyraren kräver ett kreditkort att ta depositionsavgiften från. Kreditkort som godtas vid hämtningen är MasterCard, Visa och i vissa fall American Express.

Vilka kostnader ingår i bilhyran i Qatar?

Oftast ingår följande i hyran: självriskeliminering, försäkringsskydd mot skadeståndsansvar, skatt, flygplatsavgift, obegränsad körsträcka och assistans vid problem. Observera att kostnader som ingår kan variera beroende på biluthyraren i Qatar. Biluthyraren kan också be dig om en depositionsavgift eller självrisk vid hyrdisken. Se till att kontrollera hyresvillkoren vid bokningen hos Biluthyrning.nu.

Hyra bil billigt i Qatar - Jämför priser på hyrbilar & bilhyra

Vi jämför hyrbilspriser och biluthyrning från flera företag vid alla populära resmål i Qatar och hittar de bästa priserna på hyrbilar. Sök och boka i städer och orter som Doha, Ar Rayyān, Umm Şalāl Muḩammad, Al Wakrah, Al Khawr, Ash Shīḩānīyah, Dukhān, Musay‘īd, Madīnat ash Shamāl, Al Wukayr, Ar Ruways. Vi listar priser från företag som är trygga och kvalitetssäkrade så att det inte blir några problem när du kommer fram.

Enkel bilhyra där allt ingår, inga dolda kostnader samt gratis avbokning och ändring upp till 24-48 tim innan din bil ska hämtas. Vi har en enkel och säker bokning av hyrbil via nätet och online. Hos oss på biluthyrning.nu kan du söka efter bilar vid och i Qatars populära städer, tågstationer, färjeterminaler och på de stora flygplatserna.

Qatar fakta

Qatar är ett land med ca 841 000 invånare och ligger i Asien. Total yta/area på 11 437 km². Asiens 44:e största land när det gäller invånare och 41:e största till ytan. Huvudstaden är Doha där det bor ca 344 900 invånare. Består av åtta regioner/stater/län och de största är Baladīyat ad Dawḩah, Baladīyat ar Rayyān, Baladīyat az̧ Z̧a‘āyin, Baladīyat Umm Şalāl, Baladīyat al Khawr wa adh Dhakhīrah, Al Wakrah, Baladīyat ash Shamāl och Al-Shahaniya. Qatar är världens 161:e största land när det gäller invånare och 167:e största till ytan. Andra namn för detta land är دَوْلَة قَطَر, State of Qatar, قطر, Shaikhdom of Qatar, Dawlat Qaţar, Qaţar, Al Qatar, Sheikhdom of Qatar, Katar. Länder som är grannar är Saudiarabien. Ingår det i priset att köra över landsgränser? Vanligtvis inte, biluthyraren kan ta ut en avgift för att köra över landsgränser till Saudiarabien. Alla ytterligare kostnader betalas direkt vid hyrdisken i lokal valuta Rial (QAR). Det framgår i hyresvillkoren och under bokningen om det är tillåtet att köra över landsgränser samt till vilka länder. Rial (QAR) är valutan som används för betala med i landet. Språk som är vanliga och talas är t.ex. Arabiska, Spanska. Vi tipsar och rekommenderar aktiviteter, upplevelser, sevärdheter och resmål som du att besöka under din vistelse i Qatar. Se väder och titta kartor. De fem största orterna är Doha (ca 344900 inv), Ar Rayyān (ca 272500 inv), Umm Şalāl Muḩammad (ca 29400 inv), Al Wakrah (ca 26400 inv), Al Khawr (ca 18900 inv). +974 är landskoden som skall användas för att ringa till landet. Sidor på Internet har vanligtvis toppdomänen .qa.

Sevärdheter & aktiviteter i Qatar

Letar ni efter upplevelser och aktiviteter för hela familjen? Adhari Park, Aqua Park, Gondolania, Circusland, Fun City, Aqua Park Doha, Jungle Zone, Dream Park och Magic Island är temaparker, vattenparker eller nöjesparker som ligger i Qatar. Zoo, aquarium, tropicarium, terrarium, tropikhus och djurparker som ligger i Qatar är Al Khor park small zoo, Aviary zoo Al Khor park, Al Wabra Wildlife Sanctury, Birds Kingdom och Doha Zoo. Ägna en dag att titta på djur?

Billig bilhyra med fri körsträcka i Qatar

Det finns många olika modeller och storlekar på bilar att välja bland. Fordonstyper och biltyper i Qatar: Medium SUV (Medium SUV), Liten / medel lastbil (Small-medium truck), Ekonomisk (Economy), Stor lastbil (Large truck), Kompakt Elit (Compact elite), SUV / Terrängbil / Fyrhjuling (SUV), Elbilar (Electric cars), Mini / Liten (Mini), 5 sätes minibuss (5 seat minivan), 7 sätes minibuss (7 seat minivan), Mellanstor (Intermediate), Mellanstor Elit (Intermediate elite), Herrgårdsvagn / Kombi (Estate), Fullstor Elit (Fullsize elite), Moped (Moped), Premium (Premium), Specialbilar (Special), Cabriolet (Convertible), Lyxbil / Cabriolet / Sportbil (Luxury), Hybridbilar (Hybrid cars), Exotiska bilar (Exotic), Lyxbil / Cabriolet / Sportbil (Luxury elite), 9 sätes minibuss (9 seat minivan), Liten SUV (Small SUV), Minibuss (Minivan), Standard (Standard), Fullstor (Fullsize), Ekonomisk Elit (Economy elite), Lastbil / Flyttbil (Cargo van), Kompakt (Compact), Mini / Liten Elit (Mini elite). Större städer och populära resmål har ett fler biltyper att välja från. Om du vill hyra en lyxbil så sök på de stora flygplatserna och mest populära resmålen i de största regioner som t.ex. Baladīyat ad Dawḩah, Baladīyat ar Rayyān, Baladīyat az̧ Z̧a‘āyin, Baladīyat Umm Şalāl, Baladīyat al Khawr wa adh Dhakhīrah, Al Wakrah, Baladīyat ash Shamāl och Al-Shahaniya mfl. Det kan också vara svårt att hitta specialbilar under högsäsongen, så sök i god tid för att vara säker på hitta den bil du vill ha.

Exempel på bilar som finns att hyra i Qatar är Mellanstor Elit, mfl. Kompakt: t.ex. Ford Focus, Hyundai i20, Hyundai Accent, Herrgårdsvagn / Kombi, 5 sätes minibuss, Liten SUV, Stor lastbil, mfl. Specialbilar: t.ex. Toyota Coaster 24 Seater Bus, Mitusbishi DC 4 Pickup, mfl. Standard: t.ex. Peugeot 508, Mazda 6, mfl. 7 sätes minibuss: t.ex. Toyota Previa, Opel Zafira, mfl. Lastbil / Flyttbil: t.ex. Toyota Hilux Pickup, Toyota Hilux Double Cab, Lyxbil / Cabriolet / Sportbil, Medium SUV, mfl. Fullstor: t.ex. Chevrolet Malibu, Dodge Charger, Ekonomisk Elit, Mini / Liten Elit, mfl. Mini / Liten: t.ex. Ford Figo, Hyundai i10, Mini Cooper, mfl. Minibuss: t.ex. Hyundai Starex, Toyota Hiace, Elbilar, Moped, Cabriolet, mfl. 9 sätes minibuss: t.ex. Toyota Minibus, Lyxbil / Cabriolet / Sportbil, mfl. SUV / Terrängbil / Fyrhjuling: t.ex. Jeep Grand Cherokee, Kia Sportage, Toyota Land Cruiser, Hyundai Tucson, Toyota Fortuner, mfl. Mellanstor: t.ex. Volkswagen Jetta, Toyota Altis, Liten / medel lastbil, mfl. Premium: t.ex. Audi A6, BMW 5 Series, Fullstor Elit, Hybridbilar, mfl. Ekonomisk: t.ex. Citroen C3-XR, Peugeot 206, Ford Fiesta, Nissan March, Exotiska bilar, Kompakt Elit, mfl. I mindre städer och på öar som Jazīrat Umm Tays, Sharā‘iwah, Jazīrat Sawād, Jazīrat as Sāfilīyah, Jazīrat Rakan, Jazīrat Qarrāḑ, Jazīrat Mitrās, Al Jazīrah, Jazīrat Jablah Ajīrah, Ḩālūl, Jazīrat al Bushayrīyah, Jazīrat al Asḩāţ, Jazīrat al ‘Āliyah, Jazīrat Abū Falītah, Jazīrat Jinān, Jazīrat al Khuwayr, Jazīrat an Nakhīl, Ḩālat Wabīr, Jazīrat Abū Maţar, Al Jazīrah, Umm al Fār, Jazīrat Bin Ghannām och Jazīrat Yamāz mfl är dock utbudet mindre.

Köra bil och trafikregler

Att hyra och köra bil är ofta enkelt och smidigt men som i alla andra länder finns det många trafikregler i Qatar att följa. Om du ska besöka och köra i stora städer som Doha, Ar Rayyān, Umm Şalāl Muḩammad, Al Wakrah, Al Khawr, Ash Shīḩānīyah, Dukhān, Musay‘īd, Madīnat ash Shamāl, Al Wukayr, Ar Ruways bör du förbereda dig på bilköer, helst vid rusningstider samt att det ibland kan vara svårt att hitta parkering. Försök att lära in de vanligaste parkerings- och trafikreglerna innan du åker så att din bilfärd blir säker och att du undviker problem med polisen.

Vad man bör tänka på när man letar hyrbilar i Qatar?

Hur hyr du billigast i Qatar? Boka din hyrbil via Internet, det är billigare, enklare och tar mindre tid. Boka så tidigt som möjligt, det blir oftast dyrare ju närmare resan du kommer. Boka innan du reser i synnerhet om din bil skall hämtas på en flygplats, som t.ex. Hamad International flygplats, Al Udeid och Doha International flygplats. När du söker hos oss hittar du de bästa priserna. När du söker efter hyrbil i Qatar jämför biluthyrning.nu t.ex. dessa bolag Europcar, Dollar, Al Muftah, Regency Fleets, Enterprise, InterRent, Payless, Thrifty, AVR Al–Futtaim Vehicle Rental, Budget, Avis, Alamo, Hertz, Sixt, National.

Destinationer där man kan hyra bil billigt i Qatar

Hyrbil med fria mil och billig bilhyra i regioner som: -. Hyra bil och billiga hyrbilar med fri körsträcka i städer som: Biluthyrning Doha, Hyra transportbilar Ar Rayyān, Hyra bil Umm Şalāl Muḩammad, Al Wakrah och Al Khawr. Billiga hyrbilar i Qatar. Bilhyra och billiga hyrbilar vid flygplatser som: Hyra bil billigt med fria mil Hamad-Doha flygplats.

Hyrbilsbolag vi jämför i Qatar

När du letar efter en hyrbil i landet Qatar jämför biluthyrning.nu och letar biluthyrning från t.ex. dessa olika företag: Alamo, Budget, Avis, Europcar, National, AVR Al–Futtaim, Thrifty, InterRent, Enterprise, Payless, Dollar, Regency Fleets, Hertz, Al Muftah och Sixt. Störst utbud hittar du oftast vid flygplatser.

Bilhyra & hyra bil Qatar recensioner, betyg & omdömen